Na de eerdere succesvolle uitwisselingen in 2011, 2014 en 2017 komt het Glasgow Chamber Choir in maart a.s. alweer voor de vierde keer naar Nederland voor gezamenlijke concerten met het St. Joris Kamerkoor. Dit keer staat de monumentale Messe in e-moll van Anton Bruckner voor achtstemmig koor en vijftien hout- en koperblazers als hoofdmoot op het programma. Bruckner schreef deze mis in 1866 ter gelegenheid van de bouw van de votiefkapel van de nieuwe kathedraal in Linz; de mis klonk voor het eerst in 1869, in de open lucht en onder leiding van de componist.

Naast deze mis worden o.a. nog drie transcripties voor acht- tot maar liefst zestienstemmig koor van Clytus Gottwald (*1925) van liederen van Gustav Mahler uitgevoerd. De koorbewerkingen van Gottwald worden ook wel gekarakteriseerd als het herscheppen van de prachtige klanken van de onderscheidene instrumenten naar de unieke kwaliteiten van de menselijke stem.

Voor enkele instrumentale intermezzi zorgen de arrangementen voor blazers van ons koorlid Frits Gombert op orkestwerken van Anton Bruckner.

Op het programma staan:

Anton Bruckner/arr. Frits Gombert:

* Marsch in d-klein (WAB 96)

* Drei Orchesterstücke (WAB 97):

- nr. 1 - Moderato

- nr. 3 - Andante con moto

- Gustav Mahler/Clytus Gottwald:

* uit: Lieder eines fahrenden Gesellen: ‘Die zwei blauen Augen von meinem Schatz

* uit: Des Knaben Wunderhorn: ‘Urlicht

* uit: Rückertlieder: ‘Ich bin der Welt abhanden gekommen

- Anton Bruckner - Messe in e-moll (WAB 27), voor achtstemmig koor en blazers:

* Kyrie

* Gloria

* Credo

* Sanctus

* Benedictus

* Agnus Dei

Aanvang van het concert is 20:00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 15,00/jongeren t/m 18 jaar gratis. Kaarten bestellen kan via de rechtstreekse link met betalingsmogelijkheid op de startpagina van deze website of bij de koorleden. Wilt u toch liever reserveren en op andere wijze betalen? Stuur dan een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Messe in e-moll wordt op zondagmorgen 22 maart ook uitgevoerd tijdens de Latijnse hoogmis in de Obrechtkerk, Obrechtstraat 30 te Amsterdam (dan (vanwege de vastentijd) zonder Gloria en zonder Credo; aanvang 11:00 uur).